Μουστοκούλουρα αφράτα σαν το σύννεφο από την Εύα Παρακεντάκη!

Αυτή την εποχή ο Βασιλιάς του καλοκαιριού το σταφύλι μας δίνει μούστο!! Και όταν ο Θεός στέλνει μούστο..εμείς κάνουμε μουστοκούλουρα!! 1000γρ. αλεύρι μαλακό 250 γρ. ζάχαρη 20 γρ. αμμωνία 15 γρ. σόδα 1 κ.σ κανέλα 1 κ.γ γαρύφαλλο 200 ml ελαιόλαδο 250 ml μούστο βρασμένο 130 ml μέλι 220 ml νερό Χτυπάμε το λάδι, το […]
Αυτή την εποχή ο Βασιλιάς του καλοκαιριού το σταφύλι μας δίνει μούστο!! Και όταν ο Θεός στέλνει μούστο..εμείς κάνουμε μουστοκούλουρα!!
1000γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αμμωνία
15 γρ. σόδα
1 κ.σ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
200 ml ελαιόλαδο
250 ml μούστο βρασμένο
130 ml μέλι
220 ml νερό
Χτυπάμε το λάδι, το μούστο, το μέλι , την ζάχαρη και το νερό στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε στο αλεύρι την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο.
Ρίχνουμε στο μείγμα από το αλεύρι τα υγρά.
Τα ζυμώνουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάθουμε τα κουλούρια μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί με λαδόκολλα.
Από πάνω τα σκεπάζουμε με ένα λαδόκολλα και ένα άλλο ταψί.Με αυτό τον τρόπο γίνονται μαλακά,Αν τα ψήσουμε ξεσκέπαστα γίνονται τραγανά.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο.
Προσοχή
Κάθε φούρνος έχει τη δική του θερμοκρασία.
‘Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι ή σε μπισκοτιέρα.Έτσι θα διατηρηθούν πολύ μαλακά
Μικρά Μυστικά
Η ζύμη μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι,λίγο όμως για να μη μας σκληρύνουν τα κουλούρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί 10 λεπτά για να μην κολλάει.Αν παρ’όλα αυτά κολλάει βάλτε λίγο αλέυρι στον πάγκο, ίσα-ίσα να μπορείτε να την πλάθεται
Σημαντικό επίσης είναι το ταψί μας να είναι βαθύ, όχι ρηχό. Πρέπει οπωσδήποτε να τα σκεπάσουμε με λαδόκολλα και με άλλο ταψί αν θέλουμε να είναι αφράτα.
Ο Χρόνος ψησίματος είναι αυστηρά 15 λεπτά και το μέγεθος το βλέπετε στην εικόνα.
Καλή Επιτυχία!