Μηλόπιτα γεμιστή από την Εύα Παρακεντάκη

Συνοδεύστε με τον αγαπημένο σας καφέ και....απολαύστε!

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρίνα
  • 250 γρ βούτυρο
  • 440 γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 μήλα στον τρίτφη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανιλίνες
  • 200 ml γάλα
  • 50 ml κονιάκ
  • 50 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/4 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα απορροφάει το αυγό και βάζουμε το επόμενο). Ρίχνουμε τα ξύσμα, τον χυμό  τη τις βανιλίνες και  το  κονιάκ. Βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα  ανακατεύοντας απαλά με μία  σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι τετράγωνο περίπου 25 εκ.. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα απλώνουμε το τριμμένο μήλο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε την πίτα μας (κέικ), σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, αέρα, για περίπου 1 ώρα. Το κόλπο με το μαχαιράκι πιάνει πάντα!