Μαρμελάδα κολοκύθα-μήλο σε χυμό εσπεριδοειδών από την Εύα Παρακεντάκη

Μία μαρμελάδα που μυρίζει Φθινόπωρο. Μας έλειψαν οι μυρωδιές και οι γεύσεις του.
 Παρέα με μία καλή παλαιωμένη Κρητική γραβιέρα, παξιμαδάκι μπουκίτσα εφτάζυμο και τσικουδιά.
Την φαντάζομαι σε πάστα φλώρα με τριμμένο φιλέ αμυγδάλου…και σε φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί με προζύμι.
Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και κάντε τα δικά σας ταιριάσματα!
Υλικά  
500 γρ. Ψίχα απο κόκκινη κολοκύθα 
500 γρ. Ξινόμηλα καθαρισμένα 
200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι 
50 ml φρέσκο χυμό λεμονιού 
20 ml φρεσκοστυμμένο λάιμ  
ξύσμα ενός πορτοκαλιού 
2 γρ κανέλα 
500 γρ. ζάχαρη 
50 ml Αμαρέτο   (προαιρετικά) 
Εκτέλεση
Βράζουμε την κολοκύθα και το μήλο με τον χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι, το λάιμ και το ξύσμα με κλειστό καπάκι  έως ότου  μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη το  Αμαρέτο και την κανέλα. Βάζουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει εντελώς η κολοκύθα μας και να λιώνει. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Την συνταγή μας έδωσε ο Σεφ Σταμάτης Τσίλιας και εγώ έκανα τις αλλαγές μου!