Μακαρονάδα με καλαμαράκια από την Εύα Παρακεντάκη!

Άρωμα θάλασσας στο πιάτο σας...

Υλικά

  • Σπαγγέτι Νο 6  Ολικής Άλεσης
  • 1 πακέτο ροδέλα καλαμάρι ή 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες στο τρίφτη
  • 1 κ.γ πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι  λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι,
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το στόλισμα ντοματίνια

Εκτέλεση

Πλένεις καλά τα καλαμάρια και τα αφήνεις να στραγγίσουν καλά.Αν χρειαστεί τα σκουπίζεις κιόλας. Αφού στεγνώσουν καλά κόβεις σε μικρά κομμάτια ροδέλα και τα σοτάρεις μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Μόλις πάρουν χρώμα σβήνεις με το λευκό κρασί και προσθέτεις  μια πρέζα ζάχαρη και τις ντομάτες

Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν 30-40 λεπτά.Ταυτόχρονα βράζεις τα ζυμαρικά. Σε αλατισμένο νερό, στην συνέχεια τα σουρώνεις.

Προσθέτεις τα βρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια και την σάλτσα, ανακατεύεις να πάει παντού η σάλτσα, δίνεις μία ακόμη βράση  και σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βασιλικό και ψιλοκομμένο μαϊντανό.