Κρητικά γεμιστά με κιμά από την Εύα Παρακεντάκη!
Το σπίτι μας μοσχομυρίζει όταν ετοιμάζω το μείγμα πριν καν τα ψήσω,όλοι ξέρουν ότι φτιάχνω γεμιστά!
23.07.2021 | 16:32
Υλικά
7 καλογινωμένες ντομάτες
3 πιπεριές
2 κολοκύθια
20 αμπελόφυλλα
10 κολοκυθοανθούς
Για τη γέμιση
1/2 κιλά κιμά
20 κ.σ ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά για τη γέμιση
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα λαχανικά μας με ένα κουταλάκι και κρατάμε την γέμιση της ντομάτας σε ένα ξεχωριστό μπολ και τα αλατίζουμε όπως είναι άδεια.
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά.Το εσωτερικό τον κολοκυθιών το κρεμμύδι, την μισή πιπεριά όπως και την γέμιση της μισής ντομάτας τα περνάμε από το μπλέντερ και τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας.Γεμίζουμε όλα μας τα λαχανικά τους ανθούς και τα αμπελόφυλλα και τα στήνουμε μέσα στο ταψί.
Περνάμε από το μπλέντερ την υπόλοιπη ντομάτα με αλάτι και ελαιόλαδο και την ρίχνουμε από πάνω.Δεν προσθέτουμε καθόλου υγρά γιατί θα κατεβάσει η γέμιση και τα λαχανικά μας. Ψήνουμε στους 200 για 1 1/2 ώρα περίπου χωρία να προσθέσουμε καθόλου νερό. Κάποια στιγμή τα γεμιστά θα κολυμπάνε μέσα στο ζουμί. Τα γεμιστά μας θα είναι έτοιμα όταν έχουν απορροφήσει πάλι όλο το ζουμί τους και έχουν μείνει με το λαδάκι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!