Κριθαράκι με γαρίδες στο φούρνο από την Εύα Παρακεντάκη

Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα κριθαράκι αλλιώτικο!

Υλικά

20 γαρίδες μεγάλες
1 πράσo, ψιλοκομμένo
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 πακέτο χοντρό κριθαράκι
1 λίτρο ζωμό γαρίδας
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζ. λευκό κρασί
2.κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη
2.κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
2.κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το έντερο. Βάζουμε δύο λίτρα νερό και βουτάμε μέσα τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες με ένα καρότο, 1 δαφνόφυλλο και ένα κρεμμύδι. Βράζουμε το ζωμό μας εώς ότου μείνει μισός. Τον σουρώνουμε και τον κρατάμε ζεστό. Ψιλικόβουμε τα πράσα και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τις γαρίδες όπου τις ψήνουμε συνολικά 3-4 λεπτά, προσθέτουμε όλα τα φρέσκα μυρωδικά μας και αφαιρούμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με κρασί ότι έχει μείνει στο τηγάνι. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τον πελτέ,την ντομάτα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε ένα πυρέξ στο φούρνο. Όταν βράσει ο ζωμός μας προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο(να το βγάλετε ζουμερό), το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5’ και σερβίρουμε.