Κοτόπουλο στιφάδο από τα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης και την Εύα Παρακεντάκη
Κοτόπουλο στιφάδο! Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε ένα πιο ελαφρύ στιφάδο με βιολογικό κοτόπουλο!Και ποια είναι τα πιο νόστιμα κοτόπουλα;;; Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης!
Η συνταγή μας απλή και νόστιμη θα κάνει τους αγαπημένους σας να χειροκροτήσουν από χάρά! Δοκίμασε αυτή την εκδοχή και θα μεθυμηθείς!
Τα βιολογικά Κοτόπουλα από τα Αγροκτήματα Κρήτης είναι κοτόπουλα που μεγαλώνουν ελεύθερα με καλή διαβίωση, ευζωία και βιολογικές τροφές.
Γέννημα-θρέμμα κρητικά, η φυσική επιλογή για την απόλυτα εγγυημένη υγιεινή σας διατροφή. Το συγκεκριμένο κοτόπουλο έχει διακριθεί διεθνώς για τα γευστικά χαρακτηριστικά του!
Βραβευμένο με δύο χρυσά αστέρια στην κατηγορία Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2018, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας «iTQi», που έχει έδρα στις Βρυξέλλες.
Θα τα βρείτε διαθέσιμα συσκευασμένα σε: ολόκληρα, μισά, στήθος, μπούτι, φτερούγες, φιλέτο μπούτι, φιλέτο στήθος, εντόσθια, πλατάρια. Εγώ για την συνταγή μου επέλεξα μπουτάκια.
Yλικά
- 2 βιολογικά μπούτια κοτόπουλου Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
- 500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 γαρύφαλλα
- ½ ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
- 2-3 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω τα μπουτάκια, αφού τσιγαριστούν και από τις δύο πλευρές ρίχνω τα μπαχάρια μου. Στρώνω γύρω-γύρω τα ολόκληρα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνω. Μετά από λίγο σβήνω με το κρασί βράζω δύο λεπτά και σκεπάζω για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτω την ντομάτα το ζωμό, την ματζουράνα και σκεπάζω, μαγειρεύω για 45 λεπτά ακόμα.
Τα μυστικά της Εύας
- Μην πλένεις ποτέ το κοτόπουλο, απλά σκούπισε το με απορροφητικό χαρτί πριν το τσιγαρίσεις για να μην σου πετάει το λάδι.
- Το βιολογικό κοτόπουλο είναι μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης.
Λίγα λόγια για τα Αγροκτήματα Κρήτης…
Τα Αγροκτήματα Κρήτης είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη φάρμα παραγωγής αυγών και πουλερικών στην Κρήτη που ιδρύθηκε το 1995 από τον κ. Αντώνη Μανωλιτσάκη. To 2003, εφάρμοσε πρώτη τη βιολογική εκτροφή ορνίθων αυγο παραγωγής παράγοντας τα πρώτα βιολογικά αυγά στην Κρήτη. Το 2009 καινοτομεί ξανά παράγοντας και διανέμοντας στην Κρήτη το πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο.
Κύριο μέλημά μας είναι να σας προσφέρουμε αγνά, αυθεντικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης, τα οποία παράγονται με σεβασμό προς τη φύση. Διαθέτουμε μια οικογένεια προϊόντων που βάση έχει το αυγό και το κοτόπουλο, τα οποία έχουν διακριθεί με δύο χρυσά αστέρια το καθένα ξεχωριστά στον παγκόσμιο διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας του ινστιτούτου ITQI με έδρα της Βρυξέλλες. Η διάκριση αυτή μας έκανε υπερήφανους και δικαίωσε την προσπάθεια μας για την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που μεγάλωσαν και θα μεγαλώσουν πολλές γενιές ακόμα!
Δείτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες
FB PAGE: Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης ΑΕ
INSTAGRAM PAGE: agroktimata_kritis