Κοτόπουλο με αρακά και αγκινάρες από την Εύα Παρακεντάκη!
Ο αρακάς η αγκινάρα και το κοτόπουλο όταν ενωθούν στην κατσαρόλα με ντομάτα δημιουργούν ένα μικρό γαστρονομικό θαύμα!Υλικά
- 1/2 κιλό αρακά
- 8 αγκινάρες
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 4 ντομάτες γινωμένες στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Συνοδεύουμε με φέτα και προζυμένιο ψωμάκι!
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε σε νερό με λεμόνι να μην μαυρίσουν. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια καρέ. Ρίχνουμε το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε άλλα πέντε λεπτά. Βάζουμε τις αγκινάρες και τον πελτέ και προσθέτουμε λίγο νεράκι 1 φλιτζάνι περίπου. Σκεπάζουμε και ψήνουμε 10 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και προσθέτουμε τον αρακά και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα μας. Κοιτάμε αν χρειάζεται νεράκι και προσθέτουμε.Σκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα είκοσι λεπτά.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.