Κοτόπουλο κοκκινιστό με “Μυστικό” από την Εύα Παρακεντάκη
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια θέλω σήμερα!Υλικά
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο στον τρίφτη
1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πράσο
1 κουτί μπύρας (το μυστικό μου)
500 γρ. σάλτσα τριμμένης ντομάτας
1 στικ κανέλας
2 φύλλα δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας κρεμμύδι και το σέλερι,στη συνέχεια κόβουμε λεπτές ροδέλες το πράσο και τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο.
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 5’. Αφού πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Σε χαμηλή φωτιά.Για να μελώσουν τα λαχανικά μας και όχι να καούν. Θέλουμε να αχνιστούν και να λιώνουν γιατί αυτό είναι το μυστικό αυτής της σάλτσας. Δεν φαίνονται αλλά έχουν αφήσει την γεύση τους.Στο τέλος αυτής της διαδικασίας ρίχνουμε το σκόρδο, κανέλα, δάφνη, μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε και το κοτόπουλο στην φωτιά και αφού ανακατέψουμε και πάρουν όλα μία καλή βράση σβήνουμε με την μπύρα.Βράζουμε το φαγητό με ανοιχτό καπάκι για δέκα λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα. Μαγειρεύουμε για άλλη μισή ώρα. Αν θεωρήσετε ότι χρειάζεται συμπλήρωμα υγρού για να φτάσετε στο τελικό χρόνο, βάλτε λίγο ζεστό νερό.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε 4 λίτρα νερό, αφού φτάσει σε βρασμό και κοχλάζει, προσθέτουμε δυο κουταλιές σούπας αλάτι και στη συνέχεια τα μακαρόνια μας Νο5 . Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσα λεπτά λέει στις οδηγίες. Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Παίρνουμε μία βαθιά κουτάλα και βάζουμε ζουμί από το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέσα στα μακαρόνια μας. Σερβίρουμε με ανθότυρο ξερό.
Δοκίμασε το με το μικρό μου μυστικό και θα ξετρελαθείς!