Κεράσι κομπόστα της Εύας Παρακεντάκη! Δοκίμασε το!
Κεράσι κομπόστα, αυτή η μανία μου να κλείνω το καλοκαίρι σε βαζάκια με οδήγησε και σε αυτή την διαδικασία! Λατρεύω τα κεράσια και θέλω να τα απολαμβάνω στα γλυκά μου όσο περισσότερο μπορώ!
02.08.2021 | 11:30
Τα ψώνια λιγοστά
- 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα κεράσια μας. Τα βράζουμε μόνο για άλλα 4 λεπτά. Φυλάσσουμε την κομπόστα σε αποστειρωμένα βάζα για δύο μήνες στο ψυγείο.