Γλυκό ψυγείου,καραμέλα-σοκολάτα-κρέμα-μπανάνα-μπισκότο από την Εύα Παρακεντάκη
Τρελαίνομαι για Vintage γλυκά ψυγείου,όλο το καλοκαίρι υπάρχει στο ψυγείο μας ένα παγωμένο γλυκάκι που μας θυμίζει….μας θυμίζει,κάθε μπουκιά και μία ανάμνηση.Τα χρόνια όμως κυλάνε και εμείς οι σημερινές μαμάδες,προσθέτουμε και νέα υλικά και δημιουργούμε νέες αναμνήσεις που θα τους θυμίζουν εμάς….
Υλικά
1 άνθος αραβοσίτου Γιώτης Καραμέλα(χωρίς βράσιμο)
2 άνθος αραβοσίτου Γιώτης Κρέμα(βράσιμο)
1 λίτρο γάλα
1 μπανάνα
1/2 πακέτο πτι-μπέρ
1/2 πακέτο Oreo
6 κ.σ ζάχαρη
1 σοκολάτα της αρεσκείας σας (χρησιμοποίησα με φουντούκια και σταφίδα)
Εκτέλεση καραμέλας ΒΗΜΑ 1ο
330 ml κρύο γάλα και το φακελάκι της καραμέλας τα ανακατεύεται στο μίξερ 2 λεπτάκια Αδειάζεται την καραμέλα σε σκεύος της αρεσκείας σας.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά να παγώσει το μείγμα μας.Αφού κρυώσει θρυμματίζουμε τα πτι-μπερ και τα προσθέτουμε από επάνω.
Βάζουμε την καραμέλα με τα μπισκότα και πάλι στο ψυγείο μας.
Eκτέλεση κρέμα βανίλιας ΒΗΜΑ 2ο
250 ml γάλα με 3 κ.σ ζάχαρη το βράζουμε και 80 ml γάλα διαλύουμε την κρέμα βανίλια.
‘Οταν βράσει το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με την διαλυμένη βανίλια.Και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Η κρέμα πήζει όταν κάνει φουσκάλες σαν κρατήρα.
Βάζουμε την κρέμα βανίλια στο σκεύος μας και την τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη.
Όταν πήξει κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες και την τοποθετούμε σε στρώση.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Eκτέλεση κρέμα σοκολάτας ΒΗΜΑ 3ο
250 ml γάλα με 3 κ.σ ζάχαρη το βράζουμε και 80 ml γάλα διαλύουμε την κρέμα βανίλια.
‘Οταν αρχίσει να ζεσταίνετε το γάλα βάζουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και περιμένουμε να λιώσει ανακατεύοντας, προσθέτουμε 3 κ.σ κακάο και στη συνέχεια το υπόλοιπο γάλα με την διαλυμένη βανίλια.Και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Η κρέμα πήζει όταν κάνει φουσκάλες σαν κρατήρα.
Βάζουμε την κρέμα σοκολάτα στο σκεύος μας και θρυμματίζουμε τα μπισκότα OReo που τα τοποθετούμε πάνω από την σοκολάτα και τα πιέζουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν με την σοκολάτα μας και να μας δώσουν σαν αποτέλεσμα μία μπισκοτένια βάση.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα και ύστερα στο ψυγείο για 5 ώρες.
Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.