Γλυκό με ψωμί του τοστ σε 15′ (gluten free) από την Εύα Παρακεντάκη
Είναι εκείνες οι στιγμές που θέλεις γλυκό και το θέλεις τώρα!
12.05.2021 | 11:15
Κάπως έτσι προέκυψε και η συγκεκριμένη συνταγή που μπορείς να πεις ότι ακολουθεί την γραμμή της πουτίγκας,αλλά δεν είναι!Είναι πιο κρατσανιστή και πιο καλοκαιρινή!
10 φέτες ψωμί του Χ.Γ
200 γρ. μαρμελάδα φράουλας
20 φράουλες
1 αυγό
300 ml γάλα
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. Κανέλα
Απλώνουμε τις 5 φέτες ψωμί του τοστ στη βάση.
Αλείφουμε με μαρμελάδα και προσθέτουμε σε ροδέλες τις φράουλες.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φέτες ψωμί του τοστ σε τετραγωνάκια και τις βάζουμε από πάνω.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα,το αυγό και την μισή κανέλα.
Περιχύνουμε το ταψί μας και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την υπόλοιπη κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά περίπου.