Γλυκό κουταλιού κεράσι με μέλι από την Εύα Παρακεντάκη!

Γλυκό κουταλιού κεράσι! Το πιο φημισμένο γλυκό κουταλιού αλλά σε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή.

Πάμε να ψωνίσουμε;

Υλικά

  • 2 κιλά κεράσια μεγάλα
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό μέλι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Επιπλέον 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 – 3 φύλλα αρμπαρόριζας

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια καλά.  Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια.Αν βάλουμε τα κεράσια στην κατάψυξη για μισή ώρα, βγαίνουν πιο εύκολα τα κουκούτσια. Βάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό και τις δύο κουταλιές  χυμό λεμονιού, τα αφήνουμε έτσι για μια ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, εναλλάξ με ζάχαρη και νερό και τα αφήνουμε έτσι ένα ολόκληρο  βράδυ.

Την επομένη μέρα τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά αρχικά για δέκα λεπτά και ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά.Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να δένει και τότε ρίχνουμε και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3  λεπτά.   Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς .Όταν κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.