Γλυκό κουταλιού κάστανο από την Εύα Παρακεντάκη!
Ο πιο ωραίος καρπός του χειμώνα γίνεται το ωραιότερο γλυκό κουταλιού!
26.10.2020 | 14:01
Υλικά
- 1 κιλό κάστανα Χανιών
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 1 φλούδα λεμονιού και το χυμό του
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε ελαφρά τα κάστανα αφού τα χαράξουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κάστανα μας τα οποία πρέπει να έχουν κρυώσει.Τα βράζουμε δέκα λεπτά και μετά τα κλείνουμε και βάζουμε τη φλούδα από το λεμόνι και το χυμό του και τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι 12 ώρες.Μετά απο αυτό το χρόνο ξαναβράζουμε 10 λεπτά και κλείνουμε πάλι τη φωτιά,τα αφήνουμε πάλι μέσα. Μετά από 8 ώρες ανάβουμε πάλι τη φωτιά και βράζουμε για τρία λεπτά.Αποσύρουμε τα κάστανα από το σιρόπι βάζουμε το χυμό λεμονιού και δένουμε.Επιστρέφουμε τα κάστανα στο σιρόπι.Το αφήνουμε να παγώσει και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.