Γιουβέτσι με μοσχάρι και μείγμα Κρητικών τυριών στην κατσαρόλα από την Εύα Παρακεντάκη
Μια δοκιμή...θα σας πείσει!Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
4 κόκκους μπαχάρι
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ
1 ντοματάκι κονκασέ (περασμένες σε μπλέντερ)
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
Ζωμό μοσχαριού
1 πακέτο κριθαράκι
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
Για το μείγμα τυριών
50 γρ. Ξυνομυζήθρα
150 γρ. γραβιέρα
50 γρ κεφαλοτύρι
Πως το φτιάχνουμε?
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο,αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά μέσα στην κατσαρόλα μας,ρίχνουμε τα μπαχάρια και σβήνουμε με το κρασί.Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνουμε το ντοματάκι το οποίο το έχουμε περάσει πρώτα απο μπλέντερ και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το μισό λίτρο ζωμό.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί εντελώς,περίπου 1 ώρα.Όποτε χρειαστεί συμπληρώνουμε ζωμό.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας αλατίζουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι κάθε πακέτο κριθαράκι παίρνει περίπου άλλα τρία τέσσερα φλυτζάνια ζωμό το οποίο το προσθέτουμε σιγά σιγά,όσο πίνει το Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας
Ετοιμάζουμε το μείγμα τυριών σε ένα μπολ.Λιώνουμε με ε΄να πιρούνι την ξινομυζήθρα,τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.
Σερβίρουμε Al tende, αλλά ζουμερό και πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών.