Γαλατόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη!

Ένα γλυκό που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

200 γρ. φιλέ αμυγδάλου

1 κ.γ. κανέλα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

225 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 ½  λίτρο φρέσκο γάλα

2 βανίλιες

4 αυγά

Ξύσμα λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. βούτυρο

κανέλα για πασπάλισμα

300 γρ. Ζάχαρη ή 1 κ.σ. υγρή στέβια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπoλ τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι τη ζάχαρη ή τη στεβια και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα.Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα  και την κανέλα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Βουτυρώνουμε μεγάλο στρογγυλό ταψί 30 εκ, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα.

Πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με το μισό  κανέλο-αμύγδαλο.

Στρώνουμε ένα φύλλο στη μέση, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη κανελοαμύγδαλο.

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα το ίδιο .Φροντίζουμε τα φύλλα που στρώνουμε στο ταψί να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα.Γυρίζουμε  τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν, προς τα μέσα πάνω στην πίτα, καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της πίτας.Η μισή πίτα μας μένει ακάλυπτη.

Αλείφουμε τα φύλλα με όσο βούτυρο περισσέψει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, για 1 ώρα περίπου, έως ότου ροδίσει καλά.

Την βγάζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα.