Φιλέτο φαγκρί πακέτο στη λαδόκολλα από την Εύα Παρακεντάκη
Φαγκρί λαχταριστό για την Κυριακή των ΒάϊωνΥλικά
- 4 φιλέτα φαγκρί ή της αρεσκείας σας
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ρίζα φινόκιο λεπτοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 12 ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κομμάτια λαδόκολλα
- 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, το κρεμμύδι,τα ντοματίνια, το σκόρδο, την πιπεριά, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Απλώνουμε τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και από πάνω τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα μοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών. Βάζουμε επάνω τα φιλέτα ψαριού, με την πέτσα προς τα πάνω και με πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε.
Κλείνουμε τα πακέτα διπλώνοντας τη λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο και σχηματίζουμε ένα μισοφέγγαρο. Πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Πατάμε πάρα πολύ καλά την ένωση για να μην ανοίξει και χάσουμε υγρά από τη λαδόκολλα.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240για 15΄. Τρυπάμε με μαχαίρι προσεκτικά τη λαδόκολλα έτσι ώστε να βγει ο ατμός και προσέχουμε τα χέρια μας γιατί καίει πολύ! Ανοίγουμε τα πακέτα και σερβίρουμε τα φιλέτα και τα λαχανικά σε πιάτα περιχύνοντας με τα ζουμιά τους.