Cup cakes με γεύση μελομακάρονο και σοκολάτα από την Εύα Παρακεντάκη
Θα τα λατρέψετε!Υλικά για cup cakes
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά
1 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ. γ. γαρίφαλλο τριμμένο
Σταγόνες σοκολάτας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση για cup cakes
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με τον αναδευτήρα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι η ζάχαρη να λίώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Ρίχνουμε την κανέλα,το γαρίφαλο,το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας,ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες για τα cup cakes και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Αφιαρούμε τα cup cakes από την φόρμα και τα βάζουμε να στεγνώσουν πάνω σε μία σίτα που σουρώνουμε τη σοκολάτα.
Υλικά για βουτυρόκρεμα
250 γρ. μαλακό βούτυρο
450 γρ. άχνη ζάχαρη
60 γρ. κακάο ( κοσκινισμένο)
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γλ. υγρή βανίλια
50 γρ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση για βουτυρόκρεμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2′ να αφρατέψει. Κρατάμε 1/2 φλ. από την συνολική άχνη για το τέλος. Χαμηλώνουμε το μίξερ στο πολύ χαμηλό και προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο.
Χτυπάμε για 3′ περίπου σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει κρεμώδης η βουτυρόκρεμα. Δυναμώνουμε την ταχύτητα σ το μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα και το εβαπορέ. Χτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό το πολύ για να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
Στο τέλος προσθέτουμε, λίγη λίγη ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ανάλογα πόσο πυκνή-σφιχτή, θέλουμε να είναι η υφή της βουτυρόκρεμας μας. Τη βάζουμε σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes μας.