Au gratin με κοτόπουλο από την Εύα Παρακεντάκη
Μια συνταγή που θα λατρεψετε!Υλικά για το κοτόπουλο
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- ½ κ.γ. αλάτι
Υλικά για την μπεσαμέλ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 500 γρ. γάλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό
Άλλα υλικά
- 1 πακέτο κοραλάκι ζυμαρικό
- ½ κιλό κίτρινα τυριά ανάμεικτα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο νερό και τα φτάνουμε στο 50% του ψησίματος τους.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε μπαχάρι και αλάτι .
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα αλλά κρατάμε την ίδια κατσαρόλα με τα υπολείμματα της ντομάτας και του ελαιόλαδου. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό, αλάτι, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ½ τυριά και το κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, όπου και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.