search-button
cross-out

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Αυτό είναι το πρόσωπό του – Τον βρήκαν μετά από 136 χρόνια

Ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά μυστήρια λύθηκε
Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Αυτό είναι το πρόσωπό του – Τον βρήκαν μετά από 136 χρόνια

Στην αποκάλυψη του θρυλικού serial killer, του διαβόητου Τζακ του Αντεροβγάλτη, έφτασα οι επιστήμονες μετά από 136 χρόνια.

Ο ερευνητής, Russell Edwards, χρησιμοποίησε τεχνολογία αναδόμησης προσώπου για να δημιουργήσει μια ασπρόμαυρη εικόνα CGI της πιθανής εμφάνισης του δολοφόνου εκείνη την εποχή.

Η ανακάλυψη του Έντουαρντς ήρθε αφού χρησιμοποίησε στοιχεία DNA από το σάλι ενός θύματος για να αποδείξει ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν στην πραγματικότητα ο Άαρον Κοσμίνσκι, ο οποίος ήταν βασικός ύποπτος κατά τη διάρκεια των δολοφονιών του Γουάιττσαπελ.

Clipboard_10-07-2024_01.jpg

Στο δεύτερο βιβλίο του για την υπόθεση, ο Έντουαρντς ισχυρίζεται ότι όχι μόνο αναγνώρισε οριστικά τον Αντεροβγάλτη, αλλά αποκάλυψε επίσης το κίνητρο πίσω από τους βάναυσους ακρωτηριασμούς και πώς ο δολοφόνος απέφυγε τη δικαιοσύνη.

Μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου 1888, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δολοφόνησε βάναυσα τουλάχιστον πέντε γυναίκες στο Whitechapel, στο ανατολικό Λονδίνο, πυροδοτώντας εκτεταμένο τρόμο, αναφέρει η Express.

Η αφαίρεση εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα οδήγησε σε εικασίες ότι ο δολοφόνος είχε ιατρική ή χειρουργική εμπειρία.

Η αστυνομία ερεύνησε 11 βάναυσες δολοφονίες γυναικών, κυρίως ιερόδουλων, μεταξύ Απριλίου 1888 και Φεβρουαρίου 1891, γνωστές ως δολοφονίες Whitechapel.

1728309553495-182024315-Clipboard_10-07-2024_01.jpg

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr