search-button
cross-out

Συγκινεί η αδελφή του 25χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του αλλά χάρισε ζωή σε 6 ανθρώπους- Οι επιστολές της στους λήπτες

Η αδελφή του στις Αλήθειες με τη Ζήνα
Συγκινεί  η αδελφή του 25χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του αλλά χάρισε ζωή  σε 6 ανθρώπους-  Οι επιστολές της στους λήπτες

Ανήμερα της Ανάστασης με τον θάνατό του χάρισε ζωή σε 6 συνανθρώπους μας. Ο Δημήτρης «έφυγε» σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 25 ετών αφήνοντας τα όνειρά του στη μέση και την οικογένειά του σε βαθύ πένθος.

Όλα συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο, στην Πάτρα. Ξημέρωνε Σάββατο του Λαζάρου και ο Δημήτρης βρισκόταν στο πίσω κάθισμα μιας μηχανής μεγάλου κυβισμού. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η μηχανή βρέθηκε στο έδαφος. Ο Δημήτρης είχε πολλαπλές και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι πρώτες εξετάσεις έκαναν λόγο για εγκεφαλικό θάνατο. Όταν η αδελφή του Φωτεινή ψέλλισέ τις λέξεις- δωρεά οργάνων- οι γιατροί της απάντησαν πως ακόμα και αυτό ήταν δύσκολο. Δόθηκε τεράστια μάχη να κρατηθεί ζωντανός και να σταθεροποιηθεί η καρδιά για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

Παρα τα 14χρονια διαφορά ηλικίας ο Δημήτρης και η Φωτεινή ήταν δυο αδέλφια αγαπημένα. Ο 25χρονος σπούδαζε ηλεκτρολόγος μηχανικός και για να μην επιβαρύνει την οικογένεια εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης. Ένας νόες γεμάτος όνειρα, που ήταν αγαπητός σε όλους.

Σήμερα, η καρδιά του, το ήπαρ, οι δυο νεφροί και οι δύο κερατοειδείς χτυπούν σε διαφορετικούς ανθρώπους που τους έδωσε και πάλι ζωή. Κι έτσι η οικογένεια του Δημήτρη νιώθει την μεγαλύτερη υπερηφάνεια για εκείνον.

Επιθυμία της οικογένειας, είναι να συναντηθούν με τους λήπτες αν και εφόσον το θελήσουν οι ίδιοι. Η Φωτεινή έστειλε σημειώματα από καρδιάς σε κάθε λήπτη ώστε να εκφράσει τα συναισθήματά της.

ΚΑΡΔΙΑ- 58χρονος άντρας

Η καρδιά του Δημήτρη, χτυπά στο σώμα ενός 58χρονου άντρα. Η Φωτεινή του γράφει:

Μια καρδιά από καρδιά μας. Αυτή του την καρδιά την προσφέραμε απόλυτα συνειδητά με περίσσεια θάρρους και αγάπης. Μια καρδιά με τόλμη να δίνει τον παλμό της ζωής. Να ζει, να αισθάνεται, να προχωράει. Μια καρδιά για να συνεχίσει να χτυπά δυνατά όπου κι αν βρίσκεται. Και εκείνη ξέρει… ποιους, ποιον και ποια πρέπει να αγαπάει.

Σιδερένιος και δυνατός.

ΗΠΑΡ ΓΥΝΑΙΚΑ 41ΕΤΩΝ-

Στην 41χρονη που πήρε το ήπαρ του αδελφού της μεταξύ άλλων γράφει:

Ευχή μας να είσαι γερή, δυνατή και να προχωράς, να ζεις, να διεκδικείς, να δημιουργείς

ΝΕΦΡΟΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ 52 ΚΑΙ ΑΝΤΡΑ 59 ΕΤΩΝ

Σε έναν άντρα 59 ετών και μια γυναίκα 52 που δέχθηκαν τους νεφρούς του Δημήτρη, η αδελφή του γράφει

Το νεφρό αποτελεί το «φίλτρο» του οργανισμού μας. Ας φιλτράρει λοιπόν και κάθε τι που πρέει ώστε να ζεις δημιουργικά, κρατώντας κάθε τι καλό που θα σε γεμίζει.

Δείτε το video από την εκπομπή

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Videos

Latest

zinapost.gr