search-button
cross-out

Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab» του και πάλι!

Πρεμιέρα, Αύριο Σάββατο 05 Οκτωβρίου Και Κυριακή 06 Οκτωβρίου, στις 16:40
Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab» του και πάλι!

Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab», το… εργαστήρι μαγειρικής του, κι επιστρέφει στην πιο αγαπημένη μαγειρική εκπομπή της τηλεόρασης. Από το Σάββατο 05 Οκτωβρίου στις 16:40 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στον Alpha, ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής θα μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα. Αύριο  Σάββατο 05 Οκτωβρίου ο Άκης Πετρετζίκης κάνει το φετινό ντεμπούτο του στους δέκτες του Alpha, καλωσορίζοντας τους τηλεθεατές στην ολοκαίνουργια κουζίνα του με ανανεωμένη διάθεση και πανέτοιμος να μοιραστεί πολλές συνταγές, εύκολες, απλές, ευφάνταστες και, όπως πάντα, συγκλονιστικά νόστιμες. Μια ακόμη σεζόν του «Kitchen Lab», της πιο αγαπημένης μαγειρικής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης είναι γεγονός και εκείνος σας προσκαλεί σε ένα ακόμη γαστρονομικό ταξίδι, γεμάτο πεντανόστιμες συνταγές και έξυπνους, οικονομικούς και γρήγορους τρόπους για να τις δημιουργήσετε.

 

Με πολύ χαρούμενη διάθεση, ο Άκης ξεκινάει το πρώτο μενού της σεζόν με τρεις πολύ μερακλίδικες και comfort συνταγές, αφού αυτό είναι ακριβώς αυτό που θέλει να νιώσουν όλοι στο «Kitchen Lab». Άνετα, ανακουφιστικά, μερακλίδικα και πάνω από όλα, απολαυστικά.

Για ορεκτικό θα φτιάξει γαριδοκεφτέδες, μια μερακλίδικη συνταγή κεφτέδων που είναι πανεύκολη, πολύ αρωματική και πεντανόστιμη. Είναι ένα φαγητό που κάνει τη διαφορά και θα δείτε ότι είναι πανεύκολο. Σε αυτήν την συνταγή ο Άκης δείχνει ένα κόλπο για να κόψετε την γαρίδα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κεφτές να έχει δάγκωμα αλλά την ίδια στιγμή να λιώνει στο στόμα, αποδίδοντας ένα αποτέλεσμα γεύσης με οξύτητες και αντιθέσεις που ισορροπούν τέλεια μεταξύ τους.

Για πρώτο κυρίως γεύμα της νέας σεζόν, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ψητή σπαλομπριζόλα με πατάτες baby και σάλτσα μανιταριών, πολύ χορταστικό και πεντανόστιμο φαγητό που θα δώσει άλλη διάσταση σε μια απλή μπριζόλα που συνήθως την ψήνουμε σκέτη. Μας δείχνει όλα τα μυστικά του σωστού ψησίματος της μπριζόλας στο τηγάνι, την οποία αρωματίζει τέλεια με βούτυρο, σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και μέλι, σερβίροντας ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα.

Τέλος, για πρώτο γλυκό της σεζόν ο Άκης ετοιμάζει μια πίτα με αχλάδια και σάλτσα καραμέλας-σοκολάτας, πολύ comfort και ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει πολλές γεύσεις και υφές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Με τρεις παρασκευές, μία για την ζύμη, μία για την γέμιση των αχλαδιών και μία για την σάλτσα καραμέλας και σοκολάτας, ετοιμάζει την πιο νόστιμη ρουστίκ πίτα που μπορείτε να φανταστείτε, σε μια εκδοχή που θα γίνει σίγουρα το trend του φθινοπώρου.

 

Την Κυριακή 06  Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει το πρώτο κυριακάτικο Kitchen Lab της νέας σεζόν, στις 16:40, με ένα μενού πολύ ευφάνταστο και πρωτότυπο, με συνταγές που δεν ακούτε κάθε μέρα, όμως εκείνος κάνει πάντα τα δύσκολα εύκολα και τα πιο σπάνια μια απλή καθημερινότητα που μπορείτε όντως να έχετε.

Πώς; Αυτήν τη φορά, φτιάχνει ένα ορεκτικό high proteinnachos με τόνο, πολύ ιδιαίτερη γεύση που θα σας βοηθήσει με τα επίπεδα της ενέργειάς σας και φυσικά είναι πεντανόστιμο.

Με αυτήν την συνταγή, θα μάθετε πώς μπορείτε με λίγα υλικά να δημιουργήσετε κάτι αξέχαστο στην κουζίνα σας. Λίγα λαχανικά, τόνος με φασόλια και σπανάκι, ελάχιστα μπαχαρικά, μυρωδικά και λάιμ συνθέτουν ένα πιάτο που θα ξεχωρίσει στην καρδιά και στο τραπέζι σας.

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ, δείχνει μια αμερικανιά που όμως θα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να βάλετε στο ελληνικό Κυριακάτικο τραπέζι σας, ένα brisket sandwich με μοσχάρι στη χύτρα ταχύτητας, που λιώνει στο στόμα και είναι από τα πιο ιδιαίτερα φαγητά που μπορείτε να ετοιμάσετε.Το brisket είναι ένα κομμάτι κρέατος που οι Τεξανοί ψήνουν για πολλές ώρες στο μπάρμπεκιου, κάτι που έχει συνδέσει το όνομά του με την δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία των ΗΠΑ. Ο Άκης λοιπόν, το φτιάχνει με τέτοιον τρόπο που με ελάχιστα υλικά στην χύτρα δημιουργεί ένα comfort και ρουστίκ γεύμα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Για γλυκό ετοιμάζει αυτήν την φορά μια μηλόπιτα που όμως θα την απογειώσει, προσδίδοντάς της τον χαρακτήρα του σουφλέ, με μια κρεμώδη στρώση από πάνω που θα δέσει “γάντι” στην συνταγή. Με μια γέμιση από κόκκινα και πράσινα μήλα, κανέλα, βούτυρο και καραμέλα, και μια ζύμη με μυστικό υλικό το γιαούρτι, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα με τόσες υφές και τόσο ισορροπημένη γλυκύτητα που αξίζει να έχει περίοπτη θέση σε ένα φθινοπωρινό γεύμα.

Δείτε το trailer εδώ: 

 

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media news

Latest

zinapost.gr