search-button
cross-out

«Μου τράβηξε το παιδί και βρέθηκε στις ρόδες ενός αυτοκινήτου – Πλέον φοβάμαι για τη ζωή μου» – Ένταση στα Δικαστήρια Χανίων για το ζευγάρι στον Αποκόρωνα

Περιοριστικοί όροι στον 39χρονο για το ενδοοικογενεικό επεισόδιο έξω από το Δημαρχείο Αποκορώνου
«Μου τράβηξε το παιδί και βρέθηκε στις ρόδες ενός αυτοκινήτου – Πλέον φοβάμαι για τη ζωή μου» – Ένταση στα Δικαστήρια Χανίων για το ζευγάρι στον Αποκόρωνα

Για τις 7 Οκτωβρίου σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ δύο πρώην συζύγων έξω από το Δημαρχείο Αποκορώνου που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Πέμπτης ενώ σύμφωνα με την δικογραφία, όσο ήταν σε εξέλιξη ο καυγάς, το πεντάχρονο παιδί του ζευγαριού, ξέφυγε από την προσοχή τους και πετάχτηκε στον δρόμο όπου βρέθηκε στις ρόδες διερχόμενου οχήματος.

Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του οδηγού απεφεύχθησαν τα χειρότερα ενώ ο ίδιος πρόκειται να κληθεί ως μάρτυρας στο δικασήριο.

Μέχρι τότε, στον 39χρονο, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενεική βία μπροστά στο ανήλικο τέκνο του, για ενδοοικογενειακή απειλή μπροστά στο ανήλικο τέκνο του και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επίσης μπροστά στο ανήλικο, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι:

  • Να μην πλησιάζει την 40χρονη στα 100 μέτρα από το σπίτι ή από το γραφείο της

  • Να παραλαμβάνει τον γιο του (του οποίου έχει συνεπιμέλεια) μόνο από το αστυνομικό τμήμα Βρυσσών

Η εκδίκαση της υπόθεσης αν και ξεκίνησε κανονικά, στη συνέχεια διεκόπη καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να κληθεί ο συκγκεκριμένος μάρτυρας αφού ανάμεσα στις δύο πλευρές το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο και οι εκδοχές που παρουσιάζουν είναι διαφορετικές.

Σύμφωνα με την παθούσα, η οποία μάλιστα εμφανίστηκε με δεμένο το χέρι, η κακοποιητική συμπεριφορά του  πρώην συζύγου της έχει ξεκινήσει ήδη από όταν ήταν έγκυος. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο χαρακτήρας του είναι τόσο βίαιος που την χτυπούσε συστηματικά ακόμα και μπροστά στο παιδί.

Από μεριάς του 39χρονου, υποστηρίζεται ότι εκείνος δέχτηκε την επίθεση και βρισκόταν σε θέση άμυνας.

Όπως προέκυψε, αφορμή για τον καυγά ήταν το ποιος θα πάει το παιδί στο νηπιαγωγείο. Το επεισόδιο έγινε γρήγορα αντιληπτό και εργαζόμενοι του Δήμου κάλεσαν την αστυνομία η οποία επιλήφθηκε άμεσα του συμβάντος καθώς το αστυνομικό τμήμα είναι σε απόσταση λίγων μέτρων.

Και οι δύο εμπλεκόμενοι εργάζονται στον Δήμο Αποκορώνου αλλά όχι στο ίδιο κτήριο ενώ όπως αναδείχτηκε οι σχέσεις τους ακόμα και μετά το διαζύγιο παραμένουν πολύ κακές.

«Θα τη σκοτώσει»

Από τη μεριά της παθούσας όταν η υπόθεση οδηγήθηκε σε αναβολή, εκφράστηκαν αντιρρήσεις με την δικηγόρο της 40χρονης να σημειώνει ότι κινδυνεύει άμεσα η σωματική ακεραιότητα αλλά και η ζωή της και να τοποθετείται υπέρ της συνέχισης της δίκης ή της συνέχισης της κράτησης του 39χρονου μέχρι τη δίκη.

Νωρίτερα η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ζητήσει να προσκομιστεί στο δικαστήριο υλικό απο κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει καρέ – καρέ όλο το συμβάν με την εισαγγελέα της έδρας να απορρίπτει το αίτημα, σημειώνοντας πως αποτελεί αδίκημα η καταγραφή δημόσιου δρόμου και δεν μπορεί να κάνει δεκτό παράνομο υλικό.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές επικρατούσε ένταση διαρκείας ενώ πολλές φορές η διαδικασία διεκόπη μετά από εκατέρωθεν παρεμβάσεις συγγενών από το ακροατήριο.

«Πλέον φοβάμαι για τη ζωή μου. Μένω μόνη μου με το παιδί και μετά το περιστατικό φοβάμαι για μένα και το παιδί μου. Είναι επικίνδυνος. Πίνει, είναι αλκοολικός, κάνει και άλλες ουσίες και είναι και κακοποιητικός. Τέσσερα χρόνια τώρα τραβάω ένα λούκι μόνη μου», ανέφερε μεταξύ άλλων η 40χρονη στην έναρξη της διαδικασίας.

Και δεύτερη υπόθεση

Στο μεταξύ, προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη στο αυτόφωρο, έλαβε άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας επίσης στην περιοχή του Αποκόρωνα μεταξύ δύο εν διαστάσει συζύγων με δύο παιδιά.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr