Παρά τη σθεναρή άρνηση της κατηγορίας από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της, τον Μάρτιο του 2022, η Ρούλα
Πισπιρίγκου παραπέμφθηκε σε δίκη όχι μόνο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της κόρης της, αλλά και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, στις 11 Απριλίου 2021 στο νοσοκομείο Καραμανδάνειο με αποτέλεσμα να υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο θάνατος της Τζωρτζίνας προήλθε από δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία και συγκεκριμένα από την κεταμίνη η οποία εντοπίστηκε στο μεταθανάτιο αίμα της 9χρονης, Τζωρτζίνας.
Την ουσία κατηγορείται πως την της χορήγησε η μητέρα της. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που κατέθεσαν στο δικαστήριο αρνήθηκαν κατηγορηματικά πως χορήγησαν κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το στάδιο της ανάνηψης, ενώ στο κρίσιμο διάστημα που φέρεται να δόθηκε η ουσία η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο θάλαμο με τη μητέρα της.
Η κατηγορούμενη από τη στιγμή της σύλληψης αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας, Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, έχει ζητήσει να κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως κατηγορείται.
Η εισαγγελέας είπε απευθυνόμενοι σε δικαστές και ενόρκους πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αποπειράθηκε να αφαιρέσει και τελικά έκοψε το νήμα της ζωής του παιδιού της για ένα κίνητρο «που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους» και είναι ο πρώην πλέον σύζυγος της, Μάνος Δασκαλάκης.
«Έχουμε την παρουσία της κατηγορουμένης μόνης στο δωμάτιο. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό πως η κεταμίνη δόθηκε κατά τη διάρκεια της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Ποιος μπορεί να χορήγησε κεταμίνη; Λέει η κατηγορούμενη ότι δεν γνώριζε την κεταμίνη. Εδώ η google την διαψεύδει. Το πιο ασφαλές συμπέρασμα είναι το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα είναι της κατηγορουμένης» είπε η εισαγγελέας, ζητώντας από τους δικαστές και τους ενόρκους να την καταδικάσουν.
Την ίδια στιγμή, έχει ήδη αρχίσει να διεξάγεται και η δεύτερη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου που αφορά τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.
newsit.gr