search-button
cross-out

Μοσχαράκι με κεφαλογραβιέρα στον φούρνο

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να μας ταξιδεύει μέσα από τον ΣΚΑΪ στις γειτονιές της Αθήνας και να μας συστήνει μαγαζιά και γεύσεις! Μικρές περιηγήσεις μέσα στην πόλη, γεμάτες από γαστρονομικές στάσεις και ανθρώπινες ιστορίες που αξίζουν να ακουστούν. Σε κάθε επεισόδιο και δύο πρωτότυπες συνταγές που φέρνουν τις Γειτονιές στο Πιάτο.
Μοσχαράκι με κεφαλογραβιέρα στον φούρνο

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΥΛΙΚΑ

70 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κιλό μοσχάρι

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

1 κ.γ. κανέλα

250 ml κρασί κόκκινο

1 πράσο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι λευκό

1 πιπεριές Φλωρίνης

1 lit μοσχαρίσιος ζωμός

250 γρ. κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π.

ανθός αλατιού

ψωμί χωριάτικο

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. θυμάρι

50 γρ. γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, πελτέ ντομάτας, το μοσχαράκι. Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια βάζουμε το δενδρολίβανο μαζί με κανέλα, σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Βάζουμε στη συνέχεια πράσο, κομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σκόρδο και πιπεριά Φλωρίνης. Βάζουμε ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε.

Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια.

Βάζουμε σε ένα πήλινο το μοσχαράκι με τα λαχανικά και τη σάλτσα και από πάνω την κεφαλογραβιέρα. Θα ψήσουμε με κλειστό καπάκι το πήλινο στον φούρνο σε 250-170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, τις περνάμε με ελαιόλαδο, ξερό θυμάρι και θα τρίψουμε πάνω στο ψωμί αγελαδινή γραβιέρα. Βάζουμε τις φέτες στο grill να ψηθούν και τις σερβίρουμε μαζί με το φαγητό μας. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Δείτε το video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr