Ωστόσο, ειδική αναφορά προκάλεσε η ανακοίνωση ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μία 27χρονη πρώην παίκτρια του τηλεοπτικού reality μόδας «My Style Rocks».
Σύμφωνα με τις αναφορές του Star, η Λ.Ι. κατείχε έναν ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, ο οποίος φαίνεται να συνίστατο στη διαχείριση του εφοδιασμού διαλυτών στα πρατήρια που ανήκαν στο δίκτυο της οργάνωσης.
Ποια είναι η νεαρή παίκτρια που έχει συλληφθεί;
Η νεαρή γυναίκα από την Καλαμάτα, παρότι έχει αποκτήσει εκπαίδευση στον τομέα της αισθητικής, έχει επιλέξει να διαχειρίζεται μια επιχείρηση πώλησης γυναικείων ενδυμάτων. Προτού εμφανιστεί στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «My Style Rocks», περιέγραφε τον εαυτό της ως «κακομαθημένη», λόγω του γεγονότος ότι είναι μοναχοκόρη.
Η επαφή της με τον χώρο της μόδας αρχίσει νωρίς στη ζωή της, καθώς η μητέρα της απασχολούνταν σε μια βιομηχανία ενδυμάτων. Από μικρή ηλικία, θυμάται να δοκιμάζει διάφορα ενδύματα, να πειραματίζεται με στυλ, και να διαμορφώνει την προσωπική της εικόνα.
Όταν περιγράφει τον εαυτό της, χρησιμοποιεί τις λέξεις «απαιτητική», «κυκλοθυμική» και «παρατηρητική», ενώ είχε δηλώσει προηγουμένως πως δεν έχει πολλές φίλες επειδή… δεν την αντέχουν!
Συμμετείχε στο My Style Rocks λόγω του ενδιαφέροντος της για την τηλεόραση και τη δημοσιότητα.
Οι δηλώσεις του πατέρα της 27χρονης
Ο πατέρας της, κατά την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δήλωσε ότι δεν έχει καμία γνωριμία με οποιονδήποτε από τους συλληφθέντες.
«Δεν είχε σχέση με κανέναν, από εκεί πέρα μέσα, να πω ότι ήταν η φίλη του τάδε του αρχηγού, του έτσι και την έβαλε εκεί… Τι να ξέρει μια κοπέλα από καύσιμα και από λαθραία και από όλα αυτά τα πράγματα που διαβάζω και μου έχει σηκωθεί η τρίχα.»
Η κόρη του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει βρισκόταν στο μέρος εκείνο επειδή εργαζόταν χωρίς να είναι ενήμερη για την κατάσταση που επικρατούσε.
«Κανένα δίμηνο είναι που είχε πάει εκεί και δούλευε. Στα Πατήσια, εκεί δούλευε, ήταν το ωράριο της απογευματινό. Για να συμπληρώσει το εισόδημα της και ξαφνικά βρέθηκε μπλεγμένη, γιατί έτυχε στο ωράριο που δουλεύει και κόβει τις αποδείξεις στο ταμείο να γίνει επέμβαση της αστυνομίας… Λες και είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Τι μπορεί να κάνει σε ένα βενζινάδικο, να πάει να βάλει τα λαθραία καύσιμα μέσα στην δεξαμενή;» ολοκληρώνει.
Πως δρούσε η οργάνωση;
Μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν περιλαμβάνεται και ένας άνδρας ηλικίας 65 ετών, γνωστός ως «Μάγος» από Γάζα, ο οποίος ειδικευόταν στις προσμίξεις των χημικών διαλυτών.
Οι αστυνομικές αρχές κατέληξαν στην καταστροφή μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία εμπλέκονταν στην παραγωγή και εμπορία χημικών προϊόντων για την απάτη των καυσίμων, τη διακίνηση παράνομων καυσίμων και την παράνομη εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης για την παραποίηση ποτών.
Οι δασμοί και οι άλλες χρεώσεις που απώλεσε το Δημόσιο υπολογίζονται σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι συλλήψεις από τις Αρχές
Συνελήφθησαν 20 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου αρχηγού, ενώ εξακολουθούν να αναζητούνται 10 άλλα μέλη της.
Εναντίον τους έχει συνταχθεί δικογραφία για διάφορα αδικήματα, όπως οργανωμένο έγκλημα, λαθρεμπορία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, αποδοχή και εμπορία παράνομων προϊόντων, καθώς και παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ανταγωνισμού και ρυθμίσεων αγοράς προϊόντων.
Κατά την ανακοίνωση των αρχών, έχει προκύψει ότι μετά από ανάλυση και χρήση κατάλληλων πληροφοριών, οργανώθηκε μια δομημένη εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και παρήγαγε χημικά προϊόντα από τη Βουλγαρία με σκοπό την παραποίηση καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης χωρίς την καταβολή τελών. Επιπλέον, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία μιας εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν ένα παράνομο εργοστάσιο χημικών διαλυτών για τη νοθεία καυσίμων.
Για τον σκοπό αυτό, ο φερόμενος ηγέτης της οργάνωσης είχε οργανώσει τρεις ανεξάρτητες ομάδες, καθεμία με κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό. Δύο από αυτές ασχολούνταν με τη μεταφορά χημικών διαλυτών σε πρατήρια καυσίμων, είτε εισάγοντάς τα από τη Βουλγαρία είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τους. Η τρίτη ομάδα είχε ως αποστολή τη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, οι οποίες στη συνέχεια τη διανέμουν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.
Τα μέλη των υποομάδων είχαν καθορισμένους ρόλους, όπως:
- την εκτέλεση έρευνας για την εύρεση χημικών διαλυτών, αποθηκευτικών χώρων και φορτηγών οχημάτων,
- τη συνεννόηση με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Βουλγαρία για τον χρόνο και τον τρόπο εισαγωγής των χημικών διαλυτών, καθώς και τη μετέπειτα μεταφορά και αποθήκευση,
- την εύρεση και παραγγελία πρώτων υλών για την παραγωγή χημικών διαλυτών,
- την εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς των διαλυτών, και
- την προμήθεια και διακίνηση της λαθραίας εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.
Ως κύριο χώρο δραστηριοτήτων χρησιμοποιούσαν έναν χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων στον Ασπρόπυργο, όπου αποθηκεύονταν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.
Από τις ανωτέρω έρευνες, εντοπίστηκαν και αποκτήθηκαν τα ακόλουθα:
- 85.265 λίτρα χημικών διαλυτών,
- 12.101 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης χωρίς νόμιμη τεκμηρίωση,
- 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,
- 746 λίτρα άλλων αλκοολούχων υγρών,
- 12 Ι.Χ.Ε. οχήματα, με 6 από αυτά σε ενεργή χρήση και 3 προορίζονται για εργαστηριακή ανάλυση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών,
- 4 Ι.Χ. φορτηγά οχήματα,
- 2 βυτιοφόρα οχήματα,
- 4 κυνηγετικές καραμπίνες,
- 8 κινητά τηλέφωνα, και
- ένα χρηματικό ποσό ύψους 78.955 ευρώ.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα εκτιμώνται σε 111 τόνους, ενώ από τη δεύτερη υποομάδα σε 150 τόνους. Οι δασμοί και άλλες χρεώσεις που απώλεσε το Δημόσιο από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών, λαθραίων καυσίμων, αιθυλικής αλκοόλης και άλλων αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν το ποσό των 1.200.000 ευρώ.