search-button
cross-out

Famagusta: Δείτε το νέο συγκινητικό trailer της πολυαναμενόμενης σειράς

Το δεύτερο τρέιλερ της νέας μεγάλης παραγωγής «Famagusta», πλημμύρισε με συναισθήματα το τηλεοπτικό κοινό και αποκάλυψε μικρές πτυχές της συγκλονιστικής ιστορίας που κάνει πρεμιέρα το 2024 στο MEGA.
Famagusta:  Δείτε το νέο συγκινητικό trailer της πολυαναμενόμενης σειράς

Με ένα βαθιά συγκινητικό βίντεο, η σειρά «Famagusta» παντρεύει το χθες, που συνεχίζει να πληγώνει τους πρωταγωνιστές, με το σήμερα. Ενώνει αριστοτεχνικά την κινηματογραφική εικόνα με την πρωτότυπη μουσική και την ανυπέρβλητη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη.

Σε ένα μόλις λεπτό, το δεύτερο κατά σειρά τηλεοπτικό σποτ της νέας υπερπαραγωγής του MEGA ταξιδεύει τον τηλεθεατή στις σπαρακτικές εικόνες του βομβαρδισμού της Αμμοχώστου το καλοκαίρι του 1974, πιάνοντας το κουβάρι της ιστορίας από τη στιγμή που ένα μωρό τριών μηνών χάνεται από την αγκαλιά της μητέρας του. Η δραματουργική απεικόνιση της τουρκικής εισβολής εναλλάσσεται με τους ήρωες του «Famagusta» σήμερα, 50 χρόνια μετά την κυπριακή τραγωδία και τη μνήμη που είναι αδύνατο να σβήσει.

Τον καταιγισμό εικόνων που συστήνει αριστοτεχνικά τους πρωταγωνιστές της σειράς, αγκαλιάζει τρυφερά το τραγούδι των τίτλων του «Famagusta», «Δεν ξεχνώ», σε μουσική του Χρήστου Στυλιανού και στίχους της Ελένης Ζιώγα, που ακούγεται για πρώτη φορά στο τρέιλερ. Ένας τίτλος – σύνθημα, έμπνευση του συγγραφέα Νίκου Δήμου, που πέρασε στο συλλογικό ασυνείδητο του ελληνισμού ως αδιαπραγμάτευτο αξίωμα μνήμης για τα γεγονότα της Κύπρου.

Η εμβληματική ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη, σε ένα κομμάτι που ακολουθεί τη φόρμα δημοτικού τραγουδιού, χτίζει δωρικά το ψηφιδωτό της ιστορίας: Μία πατρίδα κομμένη στα δύο, σαν μάνα που το παιδί της αγνοείται στον πόλεμο, στοιχειωμένη από το πένθος και την ακατάσχετη νοσταλγία,  αναζητά την επανένωση με το άλλο της μισό.

Η τριάδα των επιτυχιών – Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου – φέρνει το 2024 στη μικρή οθόνη μία δραματική σειρά εμπνευσμένη από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου.

Ένα πλήθος λαμπερών και καταξιωμένων ηθοποιών αναλαμβάνουν να δώσουν πνοή στην ιστορία ενός ξεριζωμού, αλλά και της ελπίδας πως όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, μία μητέρα θα καταφέρει να σμίξει ξανά με τον χαμένο της γιο.

Η σειρά «Famagusta» που συνεχίζει τα γυρίσματα σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο αναμένεται να ενταχθεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

 

Η ιστορία

Ένας μαχητικός δημοσιογράφος, μεγαλωμένος στην Αγγλία, ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή. Αναζητώντας τις μαρτυρίες πρωταγωνιστών των τραγικών γεγονότων του ‘74, ο ήρωας της σειράς του MEGA θα βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στην αποκάλυψη της αλήθειας για την πραγματική του οικογένεια.

Το σενάριο της σειράς «Famagusta» υπογράφει η Βάνα Δημητρίου. Την έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων έκανε ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης είναι ο Κώστας Καπώνης.

 

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος

Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλής Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Στέφανος Μιχαήλ, Σοφία Παυλίδου, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου,  Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου, Χριστίνα Σωτηρίου

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός

Στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media

Latest

Πολεοδομία Ρόδου: Αποκαλυπτικές συνομιλίες από το κύκλωμα – «Ένα 500αρικο για να πατήσει το κουμπί ήθελε ο ηγέτης»
Ελλάδα

Πολεοδομία Ρόδου: Αποκαλυπτικές συνομιλίες από το κύκλωμα – «Ένα 500αρικο για να πατήσει το κουμπί ήθελε ο ηγέτης»

Παγίδευσαν θαυμαστή του Κωνσταντίνου Αργυρού και του απέσπασαν 2.000 ευρώ: Πείστηκα ότι είναι ο καλλιτέχνης και πήγα και….
Videos

Παγίδευσαν θαυμαστή του Κωνσταντίνου Αργυρού και του απέσπασαν 2.000 ευρώ: Πείστηκα ότι είναι ο καλλιτέχνης και πήγα και….

Εαρινή αλλαγή στην ώρα: Πώς μπορεί να επηρεάσει το μυαλό και το σώμα
Ελλάδα

Εαρινή αλλαγή στην ώρα: Πώς μπορεί να επηρεάσει το μυαλό και το σώμα

Συγκινητική στιγμή στη Μπανγκόκ: Μωράκι γεννήθηκε σε δρόμο μετά την εκκένωση νοσοκομείου λόγω του ισχυρού σεισμού
Κόσμος

Συγκινητική στιγμή στη Μπανγκόκ: Μωράκι γεννήθηκε σε δρόμο μετά την εκκένωση νοσοκομείου λόγω του ισχυρού σεισμού

Φρενίτιδα για τον 26χρονο  φονιά του ασφαλιστή στις ΗΠΑ, έγινε το σύμβολο του «μεγάλου θυμού» των Αμερικανών
Κόσμος

Φρενίτιδα για τον 26χρονο φονιά του ασφαλιστή στις ΗΠΑ, έγινε το σύμβολο του «μεγάλου θυμού» των Αμερικανών

Αλλαγή ώρας 2025: Οι χώρες που έχουν καταργήσει το μέτρο
Ελλάδα

Αλλαγή ώρας 2025: Οι χώρες που έχουν καταργήσει το μέτρο

Χριστίνα Τσάκωνα: «Δεν ξέρουμε από τι πέθανε το παιδί μας», λέει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού
Ελλάδα

Χριστίνα Τσάκωνα: «Δεν ξέρουμε από τι πέθανε το παιδί μας», λέει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού

Ταϊλάνδη: Μάχη επιβίωσης στην πισίνα ουρανοξύστη – Συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ
News

Ταϊλάνδη: Μάχη επιβίωσης στην πισίνα ουρανοξύστη – Συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

zinapost.gr