Κέικ σοκολάτα – φράουλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
Ποιος μπορεί να αντισταθεί άραγε;Υλικά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. πολτό φράουλας
300 ml σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις φράουλες, την άχνη και το σπορέλαιο και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στο μείγμα μας και το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.
Δείτε όλη τη συνταγή στο video
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.