Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι από την Εύα Παρακεντάκη
Αγαπημένο φαγητό κάθε ελληνικής οικογένειας!Υλικά
- 2 μπριζόλες χοιρινές
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- Λεμονοθύμαρο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί και βάζουμε τις μπριζόλες μας. Τηγανίζουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι. Κρατάμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το 1/2 βούτυρο. Βάζουμε ττο σκόρδο με τη φλούδα του και το λεμονοθύμαρο και τηγανίζουμε βρέχοντας τις μπριζόλες με το λίπος άλλα 3-4 λεπτάκια. Αλάτίζουμε βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί γυρνάμε μία δύο φορές τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.