Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι από την Εύα Παρακεντάκη
Το αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητόΥλικά
- 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή χτένι
- 1 ντοματάκι αποφλοιωμένο
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 πακέτο ρύζι basmati
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα τραβάμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο και κρεμμύδι και ρίχνουμε τον πελτέ. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ντοματάκι, το οποίο έχουμε περάσει από το μπλέντερ, ½ λίτρο ζωμό,τα μπαχάρια, το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε περίπου 1½ ώρα. Συμπληρώνουμε ζωμό όταν χρειάζεται. Στα τελευταία 10 λεπτά αλατίζουμε.
Τo ρύζι το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή ζωμό μοσχαρίσιο και σε αναλογία 3 νερό 1 ρύζι. Δηλαδή ½ κιλό ρύζι σε 1 ½ λίτρο νερό.
Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.