search-button
cross-out

Μπουγάτσα με κρέμα, σαν τη σπιτική δεν έχει!

Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε!!!
Μπουγάτσα με κρέμα, σαν τη σπιτική δεν έχει!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού

120 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)

Για τα φύλλα

προαιρετικά 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για την κρέμα

1 λίτρο φρέσκο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

80 γρ. κορν φλάουερ

3 αβγά

1 λοβός βανίλιας ή ένα φακελάκι άρωμα βανίλιας

φλούδα 1 λεμονιού

Κανέλα και άχνη ή κρυσταλλική ζάχαρη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το γάλα να ζεσταθεί, κρατάτε όμως ένα φλιτζάνι από αυτό. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια και τη φλούδα λεμονιού. Αφήνετε να ζεσταθεί καλά, όχι όμως να κοχλάζει. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τα αβγά και το ένα φλιτζάνι γάλα που έχετε φυλάξει. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια, με μια κουτάλα παίρνετε λίγο από το ζεστό γάλα της κατσαρόλας και το ρίχνετε λίγο λίγο στο μείγμα των αβγών ενώ ανακατεύετε ζωηρά. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να ρίξετε τη μισή περίπου ποσότητα ζεστού γάλακτος στο μείγμα των αβγών. Αμέσως ρίχνετε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα με το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε, ενώ η ένταση της φωτιάς είναι στο μέτριο. Σε λίγα λεπτά θα δείτε ότι το μείγμα θα αρχίζει να πήζει, όταν λοιπόν έχετε μια παχύρευστη κρέμα είστε έτοιμοι, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε για λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Στον πάγκο της κουζίνας απλώνετε τα φύλλα, βουτυρώνετε καλά ένα πυρέξ ή ταψί και στρώνετε το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνετε καλά και στρώνετε το επόμενο. Συνεχίζετε μέχρι να στρώσετε τα μισά φύλλα από αυτά που έχει η συσκευασία, περίπου 5-6. Ρίχνετε την κρέμα και συνεχίζετε να στρώνετε από πάνω της τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα βουτυρώνετε καλά. Το να αλείφουμε καλά ένα ένα τα φύλλα με βούτυρο βοηθάει πολύ στο να ψηθούν σωστά, γι αυτό έχει σημασία όχι τόσο η μεγάλη ποσότητα λιωμένου βουτύρου που θα βάλουμε όσο το καλό άπλωμά του με το πινέλο.

Εδώ να σας πω ένα tip για το μείγμα ζάχαρης – κανέλας ανάμεσα στα φύλλα. Κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα τη μπουγάτσα, όχι ότι αν το παραλείψετε θα υστερεί αλλά όπως και να το κάνουμε έχει μια ωραία γεύση και υφή. Καθώς θα απλώνετε τα φύλλα της βάσης μπορείτε σε μια στρώση, μεταξύ του 3ου και 4ου φύλλου για παράδειγμα, να πασπαλίσετε με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ½ κουταλιά της σούπας κανέλα. Το ίδιο μπορείτε να επαναλάβετε και σε κάποια φύλλα όταν θα καλύπτετε την μπουγάτσα. Αφού τελειώσετε με όλα τα φύλλα, βάζετε την μπουγάτσα του foodurismo σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Δεν θα χρειαστεί περισσότερο από 30-35 λεπτά για να ροδοκοκκινίσει.

Επίσης, δεν χρειάζεται να χαράξετε κομμάτια από πριν όπως γίνεται συνήθως στις πίτες. Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο, κάνετε υπομονή να κρυώσει λίγο και πράττετε τα “δεόντα” με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική. Στην κανέλα δώστε του να καταλάβει, μην κάνετε τσιγκουνιές, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό…

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

Αγρίνιο: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 18χρονης Χαριτίνης – Μέσα σε λίγες ημέρες η οικογένειά της έχασε δύο παιδιά
Ελλάδα

Αγρίνιο: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 18χρονης Χαριτίνης – Μέσα σε λίγες ημέρες η οικογένειά της έχασε δύο παιδιά

Ο πατέρας Αντώνιος για τις κατηγορίες για ασέλγεια: «Δεν υπήρχε περίπτωση να αρπάξουν την Κιβωτό, χωρίς αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες»
Videos

Ο πατέρας Αντώνιος για τις κατηγορίες για ασέλγεια: «Δεν υπήρχε περίπτωση να αρπάξουν την Κιβωτό, χωρίς αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες»

Θρίλερ στο Αιγαίο με τα νεκρά ψάρια: Ιογενής εγκεφαλοπάθεια σε ροφούς και σφυρίδες
Ελλάδα

Θρίλερ στο Αιγαίο με τα νεκρά ψάρια: Ιογενής εγκεφαλοπάθεια σε ροφούς και σφυρίδες

Τι απαντά μόνο στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο πατήρ Αντώνιος για το μισθό του “Εμείς δεν παίρναμε μισθό από την Κιβωτό και το είχαμε σαν όρο στο καταστατικό μας”
Videos

Τι απαντά μόνο στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο πατήρ Αντώνιος για το μισθό του “Εμείς δεν παίρναμε μισθό από την Κιβωτό και το είχαμε σαν όρο στο καταστατικό μας”

Καταπέλτης ο πατέρας Αντώνιος στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”- “Γιατί τέτοια ψέματα μέχρι να με φτάσουν στα δικαστήρια;”
Videos

Καταπέλτης ο πατέρας Αντώνιος στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”- “Γιατί τέτοια ψέματα μέχρι να με φτάσουν στα δικαστήρια;”

Στα δικαστήρια οι γονείς της 3χρονης Κατερινούλας που «έφυγε» μέσα στο νοσοκομείο – «Είμαστε εδώ και δεν θα δεχτούμε τίποτα άλλο από τη δικαίωση του παιδιού μας»
Videos

Στα δικαστήρια οι γονείς της 3χρονης Κατερινούλας που «έφυγε» μέσα στο νοσοκομείο – «Είμαστε εδώ και δεν θα δεχτούμε τίποτα άλλο από τη δικαίωση του παιδιού μας»

Ο Πατέρας Αντώνιος ξεσπά στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”: «Όλες οι κατηγορίες είναι ψέματα, ζούμε μια τεράστια αδικία»
Videos

Ο Πατέρας Αντώνιος ξεσπά στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”: «Όλες οι κατηγορίες είναι ψέματα, ζούμε μια τεράστια αδικία»

Για πρώτη φορά ο πατέρας Αντώνιος στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” απαντά σε όλα- «Δύο χρόνια νομίζω ότι ζω ένα κακό όνειρο»
Videos

Για πρώτη φορά ο πατέρας Αντώνιος στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” απαντά σε όλα- «Δύο χρόνια νομίζω ότι ζω ένα κακό όνειρο»

zinapost.gr