Κορμός με κουλουρακια πασχαλινά που περίσσεψαν από την Εύα Παρακεντάκη
Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. κουλουράκια πασχαλινά ή ότι μπισκότο θέλεις
Υλικά για την γκανάζ
150 γρ. κουβερτούρα λευκή ή μαύρη
150 ml. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση για τον κορμό
Σε μία μπασίνα βάζουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε εώς ότου λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και θρυμματίζουμε τα κουλουράκια μας. Με τα χέρια, τα μισά περίπου τα κάνουμε σκόνη και τα άλλα μισά σε κομματάκια.Βάζουμε σε μία φόρμα για κέικ μεμβράνη και πιέζουμε μέσα το μείγμα μας. Βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα ή στο ψυγείο για τέσσερις. Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο πριν έρθει σε βρασμό. Σε μία μπασίνα έχουμε βάλει την κουβερτούρα και την περιχύνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε εώς ότου λιώσει η σοκολάτα. Αφού έχει Παγώσει ο κορμός μας τον ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την γκανάζ. Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει η γκανάζ μας.
Πασπαλίζουμε ξηρούς καρπούς ή ζαχαρωμένα φρούτα. Ή κόβουμε φρέσκα φρούτα επάνω στον κορμό για μία πιο ανοιξιάτικη εκδοχή.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.