Πιτάκια με γραβιέρα και παριζάκι από την Εύα Παρακεντάκη
Πιτάκια με γραβιέρα και παριζάκι!Υλικά
- 600 γρ αλεύρι ΓΟX
- 500 ml χλιαρό νερό
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 αυγό
- Λίγο σουσάμι άσπρο
Γέμιση
- 300 γρ παριζάκι
- 200 γρ γραβιέρα Κρήτης
Εκτέλεση
Μέσα στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και αναδεύουμε για 8 λεπτά. Κόβουμε το παριζάκι σε στικάκια και τρίβουμε τη γραβιέρα.Ανοίγουμε ένα μικρό κομμάτι ζυμάρι με τον πλάστη και γεμίζουμε.Το κλείνουμε και πατάμε με πιρούνι τις άκρες.Περνάμε με αυγό για να γυαλίσει και βάζουμε σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.