Ανοιχτή Μανιταρόπιτα..της τεμπέλας από την Εύα Παρακεντάκη
Αυτή η πίτα είναι μία ευκολία από μόνη της...το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι μία πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας βασιλικού για την βάση.Πάντα κάνω λίγο παραπάνω για να συνοδεύσω μία από τις επόμενες μέρες και τα σπαγγέτι μου.
Ας ετοιμάσουμε λοιπόν την σάλτσα…
- 1 ντοματάκι κονκασέ (χειμώνας) αν είναι καλοκαιράκι 4-5 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες.
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ ξερό βασιλικό
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο. Τα αφαιρούμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες και να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το βασιλικό,αλάτι,πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά ώσπου να μην μείνουν καθόλου υγρά στην σάλτσα.Την περνάμε και μία από το μούλτι τελειώνοντας και έχουμε έναν τέλειο πουρέ ντομάτας.
Υλικά για την πίτα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 150 γρ κίτρινα τυριά τις αρεσκείας σας (εγώ έβαλα γραβιέρα Κρήτης)
- 200 γρ μαλακή φέτα
- 200 γρ μανιτάρια φρέσκα
- 10 ντοματίνια
- ρίγανη
Εκτέλεση
Απλώνουμε την λαδόκολλα πάνω στο ταψί μας και βάζουμε την σφολιάτα και την σάλτσα ντομάτας,απλώνουμε τα κίτρινα τυριά και γύρω γύρω στο φύλλο την φέτα στην μέση βάζουμε τα μανιτάρια και διάσπαρτα εδώ και εκεί τα ντοματίνια.Αφήνουμε δύο εκατοστά γύρω από το φύλλο για να κλείσουμε την μανιταρόπιτα. Αυγουλώνουμε την σφολιάτα και βάζουμε σουσάμι. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω ρίγανη και σουσαμάκι παντού.
Την ψήνουμε στους 180 για 20 περίπου λεπτά.Βλέπουμε ότι είναι ψημένη όταν η σφολιάτα είναι ψημένη από κάτω.
Καλή Επιτυχία!!!
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.