search-button
cross-out

Μακαρόν γιορτινά και gluten free από την Εύα Παρακεντάκη!

Είναι πολλά, είναι μακαρόν και είναι γιορτινά!
Μακαρόν γιορτινά και gluten free από την Εύα Παρακεντάκη!

Δοκιμάστε μία πιο εύκολη εκδοχή του αγαπημένου κεράσματος!

Υλικά

  • 240 γρ. αμύγδαλα λευκά άψητα χωρίς φλούδα ή πούδρα αμυγδάλου
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τον χρωματισμό και το πασπάλισμα

  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • Κακάο
  • Κροκάν αμυγδάλου
  • μπισκότα τύπου ορέο
  • κομμάτια καραμέλας τριμμένα σε μούλτι
  • Sprinkle candies

Για το γέμισμα

  • 300 γρ. Πραλίνα
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Σως καραμέλας

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι  αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη χτυπώντας καλά  να γίνουν σκόνη.

Περνάμε το μείγμα μας  από κοσκίνισμα, έτσι ώστε  αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια τα αφαιρούμε και τα περνάμε ξανά από το μπλέντερ. Δεν θέλουμε κομμάτια στο μείγμα μας, γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το αλεύρι μας.

Στο  μίξερ  που είναι απόλυτα καθαρό και στεγνό, βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε την κρυσταλική  ζάχαρη σε 3 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Βάζουμε στον κάδο με την μισή  μαρέγκα την σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε  από εδώ και πέρα με με μία μαρίζ  να αναμειχθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Χωρίζουμε το μείγμα σε τέσσερα  μπολ. Στο ένα μπολ βάζουμε το κίτρινο χρώμα, στο άλλο μπολ βάλουμε το κόκκινο χρώμα ,στο τρίτο μπολ βάζουμε το πράσινο χρώμα και το τέταρτο του βάζουμε κακάκο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάρει χρώμα όλο το μείγμα.

Βάζουμε τα μείγματα σε  διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής.

Στρώνουμε σε δύο ταψάκια  από ένα φύλλο σιλικόνης ή μία λαδόκολλα,βάζοντας από κάτω από την λαδόκολλα λίγο από το μείγμα μας για να κολήσει και να μην σηκωθεί με τον αέρα στο ψήσιμο και σχηματίζουμε με τα κορνέ τα μακαρόν. Πασπαλίζουμε κάποια με κροκάν η μπισκότο σοκολάτας και sprinkle candies και  χτυπάμε λίγο τα ταψάκια από κάτω για να ισιώσουν και τα αφήσουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου έτσι  ώστε να κάνουν κρούστα.τα πουά γίνονται με ένα πινελάκι που έχει επάνω χρώμα το τινάζουμε πάνω στα μακαρόν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C στον αέρα.

Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο  και  τααφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε τις μαρμελάδες και την πραλίνα σε κορνέ. Βάζουμε σε κάθε ένα κομμάτι από το μακαρόν μία γεύση και καπακώνουμε με άλλο κομμάτι δημιουργώντας σάντουιτς.

Τις φωτογραφίες έβγαλε ο George DryJohn

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr