search-button
cross-out

Τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Κ. Ξιφαρά στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υδρογόνου

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών δρώμενων που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνουλαμβάνει χώρα, στις 26 & 27 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υδρογόνου
Τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Κ. Ξιφαρά στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υδρογόνου

Χθες,πραγματοποιήθηκε το πάνελ των CEO, με τη συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το ΚαθαρόΥδρογόνοόπου και εκπροσωπήθηκαν οι 6 πυλώνες του ευρύτερου οικοσυστήματος του υδρογόνου. Το πάνελ, με θέμα «Όραμα και πορεία προς το μέλλον», συντόνισε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton και συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κ. Ξιφαράς.

Όπως σημείωσε ο κ.Ξιφαράς, το σημερινό πάνελ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης των συμμετεχόντωνστην επίτευξη των ευρωπαϊκών κλιματικών στόχων και τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο πράσινου μέλλοντος, μέσω της μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης τεχνολογιών υδρογόνου. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, άλλωστε, υποστήριξε τη Συμμαχία από την πρώτη στιγμήκαι προτίθεταινα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιτάχυνση της αύξησης των τεχνολογιών υδρογόνου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κ .Ξιφαράς, στο πλαίσιο του πάνελ, κλήθηκε να τοποθετηθεί για τη χρησιμότητα του υδρογόνου στον οικιστικό τομέα (residentialapplications), έναν από τους έξι πυλώνες του οικοσυστήματος υδρογόνου, με αφορμή το σημαντικό έργο που σχεδιάζεται στη Δυτική Μακεδονία και που θα διασφαλίσει την επαρκή τροφοδότηση της τηλεθέρμανσης της περιοχής μετά τη κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων.

Στη σχετική τοποθέτησή του, ο κ. Ξιφαράς αναφέρθηκε στο έργο WhiteDragon, ένα σημαντικό μέρος του οποίου αφορά σε οικιστικές εφαρμογές,που δημιουργήθηκε ως απόρροια της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνηση στην απολιγνιτοποίηση. Το έργο αυτό έρχεται να στηρίξει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία επηρεάζεται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση και η οποία εξαρτάται από το σύστημα τηλεθέρμανσης που, σήμερα, λειτουργεί με λιγνίτη. Στον πυρήνα του έργου White Dragon, ανέφερε ο κ.Ξιφαράς, βρίσκεται η χρήση ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου, μέσω του οποίου θα αποθηκεύεται η ανανεώσιμη ενέργεια και η περίσσια θα μεταφέρεται μέσω αγωγών ή ειδικών φορτηγών για πολλαπλές χρήσεις. Η καινοτομία όμως του συγκεκριμένου έργου έγκειται και στο γεγονός ότι, μέσω της χρήσης ειδικών κυψελών καυσίμου (SOFC), παράγεται θερμότητα ως παραπροϊόν που μπορεί να καλύψει μέρος των αναγκών των τηλεθερμάνσεων της Δυτικής Μακεδονίας επιτυγχάνοντας, παράλληλα, συνολική αποδοτικότητα άνω του 50%.

ΧρησιμοποιώνταςτοWhiteDragonProject ως αιχμή του δόρατος, εκτιμάταιότιθαπροσελκυθούνεπενδύσεις που θα συντελέσουν στη διεύρυνση των εφαρμογών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Τέλος, ο κ. Ξιφαράς υπογράμμισε ότι για το έργο αυτό συνεργάζονται οι σημαντικότεροι βιομηχανικοί εταίροι, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού,προκειμένου να το αναδείξουν σε σημείο αναφοράς για άλλες ευρωπαϊκές περιοχές σε φάση ενεργειακής μετάβασης.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

zinapost.gr